Η Apple θα επεκτείνει την παραγωγή των επεξεργαστών της A7 στις ΗΠΑ

Η Apple θα επεκτείνει την παραγωγή των επεξεργαστών της A7 στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σκοπεύει να μεταφέρει ένα κομμάτι τις παραγωγής των chip για iPhone και iPad στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη, μέσω της εταιρίας GlobalFoundries.

Όπως αναφέρει το site Times Unions η εταιρία GlobalFoundries, η οποία δημιουργήθηκε σαν επέκταση των δραστηριοτήτων της AMD, θα κατασκευάζει τους επεξεργαστές στις εγκαταστάσεις Fab 8 στην πόλη Malta, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η Samsung, η οποία ως γνωστόν παράγει τα chip για λογαριασμό της Apple στις εγκαταστάσεις του Texas, λέγεται ότι θα βοηθάει την GlobalFoundries παρέχοντας τα “συστατικά στοιχεία”.

O κορεάτης κατασκευαστής σε αντάλλαγμα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το νέο Κέντρο Έρευνας των εγκαταστάσεων της GlobalFoundries, αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν φήμες περί ανεξαρτητοποίησης της Apple από την Samsung, με την πρώτη να συνάπτει συνεργασία με την ταιβανέζικη εταιρία κατασκευής ημιαγωγών TSMC, ξεκινώντας από το 2014.

Η πραγματικότητα είναι πάντως ότι τα A7 chip των νέων iPhone κατασκευάζονται από την Samsung, χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη παύσης των δραστηριοτήτων του κορεατικού κολοσσού στις εγκαταστάσεις του Τexas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC