Η Apple βλέπει λιγότερα έσοδα από πωλήσεις iPhones

Η Apple βλέπει λιγότερα έσοδα από πωλήσεις iPhones

Σε επί τα χείρω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου 2018 προχώρησε η Apple, αναμένοντας πλέον επίδοση ύψους 84 δισεκ. δολαρίων, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 89 δισεκ. με 93 δισεκ. δολάρια.

Ο αμερικανικός κολοσσός επικαλέστηκε τις αδύναμες επιδόσεις στις αναδυόμενες οικονομίες, ειδικά στην Κίνα.

Προκειμένου να μην υπάρξουν ισχυρές πιέσεις στη μετοχή, η διαπραγμάτευσή της μετασυνεδριακά ανεστάλη στη Wall Street, όταν είχε κλείσει στα 157,9 δολάρια (+0,1%) -με χρηματιστηριακή αξία ύψους 748,5 δισεκ. δολαρίων.

Η Apple έχασε 9 δισεκ. δολάρια εξαιτίας της επιλογής της να προχωρήσει σε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών το 2018, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Wall Street Journal.

Για το σύνολο του έτους, ο τεχνολογικός κολοσσός ξόδεψε συνολικά 63 δισεκ. δολάρια σε επαναγορές μετοχών, επισημαίνεται, όταν είχε γνωστοποιήσει αρχικά σχέδιο για ποσό ύψους 100 δισεκ. δολαρίων.

Όπως είναι φυσικό, οι διόλου ευκαταφρόνητες απώλειες οφείλονται στη σημαντική υποχώρηση της μετοχής στο μεσοδιάστημα της απόφασης για το πρόγραμμα και της πραγματοποίησης της επαναγοράς -οι περισσότερες πραγματοποιήθηκαν στα 222 δολάρια, με αποτέλεσμα ζημίες!

Στα μόλις 117,5 δολάρια «βλέπει» τη μετοχή της Apple στα τέλη του 2019 η Pelham Smithers Associates.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Reuters, η μέση τιμή-στόχος από πλευράς υπόλοιπων αναλυτών διαμορφώνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, ήτοι 215 δολάρια.

Συνολικά, η μετοχή παρουσιάζει μέχρι στιγμής 13 συστάσεις «strong buy», 10 «buy», 20 «hold» και καθόλου «sell».

Μεταξύ άλλων, η Pelham Smithers Associates -μακράν η πιο «bear» για την Apple- επικαλείται τις εμπορικές διαμάχες Κίνας και ΗΠΑ, τις προβλέψεις για επιβράδυνση των πωλήσεων στα iPhones, τη διαμάχη του τεχνολογικού κολοσσού με την Qualcomm και τον πολύ ισχυρό ανταγωνισμό στα «big data» και το δίκτυο 5G.

Η χρηματιστηριακή αξία του αμερικανικού γίγαντα κολοσσού έχει υποχωρήσει κατά περίπου 300 δισεκ. σε λιγότερο από 4 μήνες, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ξεπέρασε το ορόσημο του 1 τρισεκ. δολαρίων.

Το ιστορικό υψηλό της μετοχής καταγράφηκε στις 3 Οκτωβρίου 2018, ήτοι 232, με την τιμή να έχει υποχωρήσει άνω του 35% έκτοτε.

Η Apple έχασε τον τίτλο της μεγαλύτερη εταιρείας του κόσμου, από τη Microsoft, -την επί πολλά χρόνια μεγαλύτερη εταιρεία στην υφήλιο- για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2010.
Ακολουθούν οι Alphabet (μητρική της Google) και Amazon, επισημαίνεται.

Τα καθαρά κέρδη της Apple κατέγραψαν σημαντική άνοδο το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώσει ποσό ύψους 14,1 δισεκ. δολαρίων, έναντι 10,7 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Τα έσοδα για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 62,9 δισεκ. δολάρια, έναντι 52,58 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα, με τη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου να πουλά 46,9 εκατομμύρια iPhones -δημιουργώντας έσοδα ύψους 37,2 δισεκ. δολαρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC