Η Boston Dynamics κυκλοφορεί το πρώτο Spot ρομπότ που μοιάζει με σκύλο

Η Boston Dynamics κυκλοφορεί το πρώτο Spot ρομπότ που μοιάζει με σκύλο

Από τον Ιούνιο, η Boston Dynamics μιλά για μια δημόσια κυκλοφορία του Spot robot (πρώην SpotMini), και σήμερα, έδωσε τελικά κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες. Στη πραγματικότητα, το Spot δεν είναι προς «ευρεία» πώληση (aka αρκετά ακριβό), αλλά εάν είστε μια εταιρεία με έξυπνες ιδέες και μερικά χρήματα, θα μπορείτε να το αποκτήσετε.

Οι δυνατότητες του έχουν ήδη παρουσιαστεί από την εταιρεία τον Ιούνιο, αλλά είναι εντυπωσιακό να τις βλέπεις αυτοπροσώπως.

Το Spot ακολουθεί τι εντολές σας, αποφεύγει εμπόδια και διατηρεί την ισορροπία του κάτω από ακραίες συνθήκες.

Το robot που μοιάζει με σκύλο μπορεί επίσης να μεταφέρει έως και τέσσερις λειτουργικές μονάδες υλικού στην πλάτη του, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για τις εταιρείες. Παραδείγματος χάρη, εάν το ρυθμίσετε να ελέγχει για διαρροές αερίου, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανιχνευτή μεθανίου. Αν χρειάζεστε συνδεσιμότητα σε μεγαλύτερες αποστάσεις, μπορείτε να συνδέσετε ένα radio module. Η Boston Dynamics έχει ήδη εξοπλίσει τις μονάδες με LIDAR rings από την Velodyne για τη δημιουργία 3D χαρτών εσωτερικών χώρων. Δεδομένου ότι το Spot έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στη βροχή, υπάρχουν και υπαίθριοι χώροι.

Υπάρχουν επίσης οι χορευτικές κινήσεις του Spot, οι οποίες έρχονται συνήθως προγραμματισμένες σε ένα offboard computing module.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι κατασκευαστές προτείνουν να μείνετε 2 μέτρα μακριά από το Spot για να μην σας χτυπήσουν οι αρθρώσεις του. Η Boston Dynamics δεν θεωρεί επικίνδυνο το Spot, αλλά είναι μια υπενθύμιση ότι το ρομπότ δεν σχεδιάστηκε για να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους. Προς το παρόν, η Boston Dynamics επικεντρώνεται σε χρήσεις σε κλειστούς και ελεγχόμενους χώρους, οπότε είναι απίθανο να δούμε ένα Spot που περιπλανιέται γύρω από το τοπικό εμπορικό κατάστημα, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Spοt απέχει πολύ ακόμα από τη πλήρη αυτονομία, παρά την εντύπωση που δημιουργείται από τα βίντεο που κυκλοφορούν. Με άλλα λόγια, δεν διαθέτει την ερμηνευτική νοημοσύνη να ανοίγει μόνο του πόρτες. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αρκετά «ρηχό» αναγνωρίζοντας, προς το παρόν, προεπιλεγμένες διαδρομές.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά την άποψη της Boston Dynamics για την αλληλεπίδραση του Spot με ανθρώπους, γεγονός που παραμένει ένα σημαντικό ερωτηματικό για το μέλλον του έργου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC