Η Google θα συνεργαστεί με τη MediaTek για το πρόγραμμα Android One

Η Google θα συνεργαστεί με τη MediaTek για το πρόγραμμα Android One

Σύμφωνα με το Digitimes, τα κινητά που εντάσσονται στο πρόγραμμα Android One, το οποίο παρουσίασε η Google στο ετήσιο συνέδριο Google I/O τη περασμένη βδομάδα, θα τροφοδοτούνται από chips της MediaTek.

Η χαμηλή τιμή των SoCs (System-On-Chips) της MediaTek είναι ιδανική προκειμένου η τιμή των κινητών Android One να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Η ιστοσελίδα υποστηρίζει πως Google και MediaTek είναι σε συζητήσεις τους τελευταίους έξι μήνες, με την τελευταία να υπόσχεται πως θα παρέχει στη πλατφόρμα όλους τους απαραίτητους οδηγούς και firmwares προκειμένου οι Ινδοί κατασκευαστές να εξοπλίσουν τα προϊόντα τους με τη πιο πρόσφατη έκδοση του Android.

Το smartphone της Micromax που επέδειξε ο Sundar Pichai στο συνέδριο Google I/O, εκτός από δυνατότητα dual sim και οθόνη 4,5 ιντσών, τροφοδοτείται και από το διπύρηνο SoC με την ονομασία MT6575 της MediaTek, όπως αναφέρουν πηγές.

Τα πρώτα κινητά με προδιαγραφές “Android One” από τις Karbonn, Micromax και Spice αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα τέλη Οκτωβρίου στην Ινδία με τιμή περίπου 100 δολαρίων και θα φέρουν την τελευταία έκδοση του Android, “L”.

Αν το project Android One κυλήσει όπως σχεδίαζει η Google, τότε η συνεργασία της με τη MediaTek θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως σε Android tablets και σε συσκευές Android TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC