Η μπάσα φωνή του Σάμιουελ Τζάκσον «έρχεται» στο Amazon Alexa, με ή χωρίς… βρισιές

Η μπάσα φωνή του Σάμιουελ Τζάκσον «έρχεται» στο Amazon Alexa, με ή χωρίς… βρισιές

H υπηρεσία εικονικής βοηθού (virtual assistant) Alexa σύντομα θα μπορεί να «μιμείται» τη φωνή του σταρ του Pulp Fiction και του Shaft

H Amazon ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία εικονικής βοηθού (virtual assistant) Alexa σύντομα θα μπορεί να «μιμείται» τη φωνή του ηθοποιού Σάμιουελ Τζάκσον, όπως και άλλων σελέμπριτις.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα έναντι αμοιβής, με κάθε φωνή να κοστίζει περίπου $0,99, δηλαδή λιγότερο από ένα ευρώ.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, η Amazon θα χρησιμοποιεί μια «νευρωνική μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία», που θα μιμείται τις φωνές διασήμων στις συσκευές με τη λειτουργία Alexa.

Οι σταρ που θα κλείσουν συμφωνία με την εταιρεία θα παρέχουν ηχογραφήσεις των φωνών τους, ως βάση για τους ήχους που θα παράγονται μέσω υπολογιστή. Σύμφωνα με την Guardian ο Τζάκσον δεν είναι η πρώτη διασημότητα που «συνεργάζεται» με την Alexa, αλλά σε προηγούμενες περιπτώσεις οι αλληλεπιδράσεις βασίστηκαν σε προ-ηχογραφημένες απαντήσεις.

Στην περίπτωση του Σάμιουελ Τζάκσον, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην εκδοχή του σταρ που βρίζει και μια άλλη πιο… κατάλληλη για οικογένειες.

Ο 70χρονος Τζάκσον διαθέτει φανατικό κοινό και η βαθιά χαρακτηριστική φωνή του φέρνει κατευθείαν στο νου απολαυστικές ατάκες από ταινίες όπως το Pulp Fiction (ποιος ξεχνά την απαγγελία εδαφίου από τη Βίβλο πριν από το χτύπημα του εκτελεστή) το Shaft, το Jackie Brown και το Unbreakable.

Είτε επιλέξετε τη family friendly εκδοχή του ή την πιο… αθυρόστομη βερσιόν, το σίγουρο είναι πως οι αλληλεπιδράσεις των χρηστών με την Alexa θα γίνουν απείρως πιο διασκεδαστικές!

Πηγή: BBC, Guardian

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC