Η NASA ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι

Η NASA ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι

Το πρόγραμμα «Άρτεμις» που ονομάστηκε έτσι από τη θεά του κυνηγιού και δίδυμη αδελφή του θεού Απόλλωνα, το όνομα του οποίου έφερε  η πρώτη και μοναδική επιτυχημένη προσσελήνωση, φιλοδοξεί να αποτελέσει προγεφύρωμα για την «κατάκτηση» του πλανήτη Άρη

Την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι φιλοδοξεί να στείλει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία μέχρι το 2024. Η NASA σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία (ESA) προετοιμάζει την επόμενη αποστολή στον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας με σκοπό να προσεληνιστεί η πρώτη γυναίκα.

Το όνομα της αποστολής… «Άρτεμις». Από τη θεά του κυνηγιού, η οποία ταυτίστηκε με τη Σελήνη ήδη από την αρχαιότητα. Τη δίδυμη αδελφή του θεού Απόλλωνα, το όνομα του οποίου (σσ. Apollo program) είχε η πρώτη και μοναδική επιτυχημένη αποστολή ανθρώπου στο φεγγάρι μέχρι σήμερα, Το πρόγραμμα «Άρτεμις» της αμερικανικής NASA σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ESA, φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα πριν την αποστολή ανθρώπων στον πλανήτη Άρη, η οποία εξακολουθεί να σχεδιάζεται για τη δεκαετία του 2030.


artemis1

Μια φιλόδοξη αλλά δύσκολη αποστολή

Σκοπός της NASA είναι να καταφέρει να στείλει πλήρωμα τουλάχιστον δύο ανθρώπων στον νότιο πόλο της Σελήνης.
Για αυτόν τον σκοπό η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει ζητήσει επιπλέον κονδύλια από το αμερικανικό Κογκρέσο αλλά και τη βοήθεια άλλων διαστημικών υπηρεσιών, όπως η ευρωπαϊκή ESA, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Καναδάς. Η NASA έχει ήδη σχεδιάσει τις νέες στολές που θα φορούν οι αστροναύτες της οι οποίες θα αντέχουν ακραίες θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται από τους μείον 150 βαθμούς Κελσίου μέχρι τους συν 120.

Μέχρι να εκτοξευτεί το πρώτο διαστημικό σκάφος, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δημιούργησε ένα ξεχωριστό λογότυπο για να διαφημίσει το μεγαλεπήβολο σχέδιό της, στο οποίο παρουσιάζονται όψεις της Σελήνης σε διάφορους χρωματισμούς με τον τίτλο «κάθε γυναίκα μπορεί να δει τον εαυτό της στο φεγγάρι».


artemis3

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC