Η Ρωσία παίρνει μέτρα κατά του Facebook και του Twitter

Η Ρωσία παίρνει μέτρα κατά του Facebook και του Twitter

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή για τα Μέσα ενημέρωσης, οι αμερικανικές εταιρίες δεν παρουσίασαν σε συγκεκριμένη προθεσμία στοιχεία για τις βάσεις δεδομένων των Ρώσων χρηστών

Με πρόστιμο κινδυνεύουν το Facebook και το Twitter στη Ρωσία, καθώς σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης Roskomnadzor δεν παρουσίασαν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας στοιχεία για τις βάσεις δεδομένων των ρώσων χρηστών.

Η Roskomnadzor ανέφερε ότι στις εταιρείες μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1-6 εκατομμυρίων ρουβλίων (14.230- 85.400 ευρώ).

Το αίτημα της ρυθμιστικής αρχής είχε υποβληθεί από τον Δεκέμβριο του 2018. Μέχρι πρότινος δεν είχαν πάρει καμία απάντηση. Το ίδιο αίτημα είχε διατυπώσει και στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής Αλεξάντρ Ζάροφ, δίνοντας χρονική προθεσμία στις δύο εταιρείες να απαντήσουν έως το τέλος του Ιανουαρίου του 2020.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Δεκέμβριο του 2019 υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίος θα επιβάλλονται πρόστιμα εκατομμυρίων ρουβλίων σε εταιρείες που αρνούνται να μεταφέρουν στην ρωσική επικράτεια τις βάσεις δεδομένων των ρώσων χρηστών. Στην πρώτη φάση προβλέπονται πρόστιμα 1-6 εκατομμυρίων ρουβλίων, ενώ αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρώτη περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα της τάξεως των 6-18 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC