Η Samsung βγάζει εκτός λειτουργίας όσα Galaxy Note 7 δεν έχουν επιστραφεί

Η Samsung βγάζει εκτός λειτουργίας όσα Galaxy Note 7 δεν έχουν επιστραφεί

Μία νέα αναβάθμιση για το μοντέλο Galaxy Note 7 σκοπεύει να διαθέσει σε λίγες ημέρες η Samsung, με σκοπό να «αναγκάσει» τους τελευταίους κατόχους που δεν έχουν ακόμα επιστρέψει τις συσκευές τους να το πράξουν. Η αναβάθμιση αυτή θα αχρηστέψει τις συσκευές στις οποίες θα εγκατασταθεί και στόχος της εταιρείας είναι να αποτρέψει περισσότερες δυσάρεστες αναφορές.

Ένα πρόβλημα στη μπαταρία του συγκεκριμένου smartphone, έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στη Samsung, αφού από την κυκλοφορία του έχουν υπάρξει πληθώρα καταγγελιών για ξέσπασμα φωτιάς ή μικρής έκρηξης που σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των κατόχων της συσκευής. Το γεγονός αυτό είχε αναγκάσει τη Samsung να προχωρήσει στην ανάκληση 1,9 εκατομμυρίων συσκευών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» η αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη στις ΗΠΑ στα μέσα Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 15 του τρέχοντος μήνα.

«Η ασφάλεια των πελατών μας παραμένει για εμάς ύψιστη προτεραιότητα», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, η συγκεκριμένη αναβάθμιση αναμενόταν εδώ και μήνες, ώστε να «αναγκάσει» όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επιστρέψουν τις συσκευές τους. Το Facebook είχε εκδώσει τον Οκτώβριο μια αναβάθμιση λογισμικού, ώστε το σετ εικονικής πραγματικότητας Gear VR να μην λειτουργεί όταν προσαρμοζόταν στο Galaxy Note 7. Το Facebook προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα κατέληγε να έχει δεμένη στα μάτια του μια συσκευή η οποία θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.

Ωστόσο, η αναβάθμιση αυτή αναμένεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια σε πολλούς χρήστες, αφού θα μείνουν αυτόματα χωρίς κινητό τηλέφωνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC