Ιάπωνες ερευνητές αναπτύσσουν ρομποτικές χειραψίες

Ιάπωνες ερευνητές αναπτύσσουν ρομποτικές χειραψίες
 

Αν και οι τηλεδιασκέψεις έχουν υποκαταστήσει σε ένα βαθμό τις πραγματικές συναντήσεις, εξακολουθούν να δίνουν το αίσθημα του απόμακρου σε αρκετούς ανθρώπους.

Προκειμένου λοιπόν να λύσει το πρόβλημα αυτό, ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία δημιούργησε ένα ρομποτικό χέρι.

Αν και συνήθως οι ρομποτικοί βραχίονες και τα αντίστοιχα ανθρωπόμορφα εξαρτήματα έχουν στόχο την εκτέλεση επικίνδυνων εργασιών, το συγκεκριμένο χέρι έχει εντελώς διαφορετική λειτουργία.

Στόχος του είναι να μεταφέρει τη χειραψία του εικονικού συνομιλητή στο χέρι μας. Για το λόγο αυτό είναι φτιαγμένο από ελαστικό πλαστικό, και έχει όργανα που μετρούν τόσο την πίεση που ασκεί όσο και την θερμοκρασία του. Αν και η πίεση που ασκείται είναι λογικό να ελέγχεται, τι νόημα έχει άραγε η μέτρηση της θερμοκρασίας;

Όπως εξηγούν οι δημιουργοί του, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι ένα ρομποτικό χέρι θα είναι ψυχρό. Ρυθμίζοντας όμως την θερμοκρασία στο κατάλληλο επίπεδο, δίνεται μια πολύ πιο ρεαλιστική αίσθηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC