Ιδιαίτερα «ζημιάρηδες» οι χρήστες των iPhone

Ιδιαίτερα «ζημιάρηδες» οι χρήστες των iPhone
 
Η SquareTrade, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ασφάλιση και επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών, αποκάλυψε με δημοσκόπησή της, πως οι Αμερικάνοι έχουν ξοδέψει μέχρι τώρα το ποσό των 5,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην επισκευή κατεστραμμένων iPhones.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται το κόστος επισκευής, αντικατάστασης και ασφάλισης των κινητών τηλεφώνων ενώ χαρακτηριστικό είναι πως οι αποζημιώσεις που δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για κατεστραμμένα iPhones είναι δέκα φορές περισσότερες από αυτές που δίνουν για κλεμμένες η χαμένες συσκευές.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν πως τον τελευταίο χρόνο, περισσότεροι από το 30% των κατόχων iPhone είχαν προξενήσει ζημιές στις συσκευές τους, με το 17% αυτών να έχουν προξενήσει ζημιές πάνω από μια φορά.

Οι νεότεροι κάτοχοι κινητών είναι πιο απρόσεκτοι, με έναν στους δυο κατόχους iPhone κάτω των 35 να έχουν αντιμετωπίσει κάποιου είδους καταστροφής στην συσκευή τους.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_954.jpeg?w=1110

Κύριες αιτίες των καταστροφών αναδείχτηκαν οι πτώσεις, κατευθείαν από τα χέρια των χρηστών (30%), από τα πόδια τους (13%) ή από κάποιο τραπέζι (11%), ενώ ελαφρώς μειωμένα ποσοστά έχουν και οι καταστροφές από τη βύθιση των συσκευών σε νερό (18%) και από την έκθεσης της οθόνης τους σε υγρό (9%).

Μάλιστα φαίνεται πως κάποιες φορές το αυξημένο κόστος επισκευής των ζημιών ωθεί τους χρήστες στη λήψη απεγνωσμένων μέτρων. Το 6% αυτών έχουν χρησιμοποιήσει κολλητική ταινία για την επισκευή κάποιας ζημιάς, ενώ το 11% χρησιμοποιεί ακόμα το κινητό του με ραγισμένη οθόνη.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τη SquareTrade με συμμετέχοντες πάνω από 2.000 χρήστες iPhone και έλαβε υπ’ όψη της δεδομένα της εταιρείας αναλύσεων comScore.

Δείτε το Infographic:

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1042.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC