Ηλεκτρονική διαχείριση εισφορών από τον ΟΑΕΕ

Ηλεκτρονική διαχείριση εισφορών από τον ΟΑΕΕ

Νέα μηχανογραφική εφαρμογή τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή στον ΟΑΕΕ, για την καταχώρηση και εν συνεχεία ψηφιακή απεικόνιση ασφαλιστικών εισφορών, που έχουν καταβληθεί εκτός Μηχανογραφικού Συστήματος.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του κεντρικού στόχου τoυ Ταμείου για την ψηφιοποίηση, τόσο του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων, όσο και των εκτός μηχανογραφικού συστήματος ασφαλιστικών εισφορών.

Η ψηφιοποίηση θα αρχίσει από τις ασφαλιστικές εισφορές του πρώην ΤΕΒΕ, που τηρούνται σε βιβλιοδετημένες καταστάσεις, τις Ονομαστικές Καταστάσεις Καταβαλλόντων, με έτος εκκίνησης καταχωρήσεων το 2006.

Η καταχώρηση γίνεται με όλες τις δικλείδες ελέγχου, ώστε να εξασφαλίζεται η εγκυρότητα και ασφάλεια των καταχωρήσεων.

Μετά την πιλοτική εφαρμογή, οπότε και θα αξιολογηθεί η διαδικασία και θα συλλεχθούν παρατηρήσεις, η εφαρμογή θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Η υλοποίηση του έργου αυτού θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, στην ποιότητα και ταχύτητα της εξυπηρέτησης και στην απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Με την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού φακέλου και των ονομαστικών καταστάσεων καταβαλλόντων, θα αντικατασταθούν τα στοιχεία και αρχεία που έως σήμερα παρακολουθούνται σε φυσική μορφή.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύνολο της ασφαλιστικής και οικονομικής διαδρομής των ασφαλισμένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC