Ινδονήσιος φυλακίζεται για σχόλια στο Facebook

Ινδονήσιος φυλακίζεται για σχόλια στο Facebook
 

Τελικά οι δημοσιεύσεις στο Facebook μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα επικίνδυνες. Αυτό διαπίστωσε ο ινδονήσιος δημόσιος υπάλληλος Alexander Aan ο οποίος αρχικά αντιμετώπιζε ποινή πενταετούς φυλάκισης.

Το λάθος του ήταν ότι δημιούργησε μια σελίδα με θέμα τον αθεϊσμό και μάλιστα δήλωσε σε αυτή ότι «ο θεός δεν υπάρχει».

Οι συμπατριώτες του όμως δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα τις υπαρξιακές του ανησυχίες. Σχεδόν αμέσως εισέβαλαν στην υπηρεσία όπου εργαζόταν και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Ταυτόχρονα τον συνέλαβε και η αστυνομία καθώς η αθεΐα στην Ινδονησία θεωρείται παράνομη. Ενώ μπορεί κάποιος να ακολουθεί όποια θρησκεία επιθυμεί, δεν μπορεί ούτε να δηλώνει άθεος, ούτε φυσικά να παρακινεί τρίτους να εγκαταλείψουν την πίστη τους.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, το δικαστήριο δεν φάνηκε ιδιαίτερα επιεικές. Τον καταδίκασε σε φυλάκιση 30 μηνών ενώ είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να κάνει έφεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC