«IPhone 5: Λεπτότερο, ελαφρύτερο, ταχύτερο»

«IPhone 5: Λεπτότερο, ελαφρύτερο, ταχύτερο»
 
Το iPhone 5 παρουσιάστηκε επίσημα από την Apple και όπως ήταν φυσικό το διαδίκτυο και τα τεχνολογικά sites πήραν φωτιά με τις εντυπώσεις -ειδικών και μη- για το νέο smartphone.

Τα σχόλια ήταν ανάμεικτα με αρκετούς να εμφανίζονται ελαφρώς απογοητευμένοι για το γεγονός ότι επί της ουσίας δεν είχαμε κάποια σημαντική έκπληξη κατά την παρουσίαση. Και αυτό καθώς οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει σχετικά με τις δυνατότητες της συσκευής, λίγο-πολύ επιβεβαιώθηκαν.

Αν και πολλοί στέκονται στις οφαλμοφανείς ομοιότητες με την προηγούμενη γενιά, οι διαφορές στο μέγεθος έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό, καθώς η νέα συσκευή είναι λεπτότερη, ελαφρύτερη αλλά και κατά 9 χιλιοστά ψηλότερη. «Φαίνεται σαν να το πέρασε κάποιος με οδοστρωτήρα», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο David Pogue στη New York Times.

«Η Apple αποκαλύπτει το iPhone 5: “Λεπτότερο, ελαφρύτερο, ταχύτερο”», ήταν ο εύστοχος τίτλος του βρετανικού Guardian με τις 3 λέξεις-κλειδιά που χαρακτηρίζουν τη νέα συσκευή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα φιλοξενείτε στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_933.jpeg?w=1110

Η εντυπωσιακή εμφάνιση δεν θα μπορούσε παρά να αξιολογηθεί θετικά. «Η Apple αντικατέστησε το γυάλινο πίσω μέρος με ένα περισσότερο μεταλλικό. Πολλοί ράγισαν το iPhone 4 ή 4S μετά από κάποια κατά λάθος πτώση. Δεν πιστεύουμε ότι η αλλαγή επηρεάζει αρνητικά την αισθητική του iPhone. Στην πραγματικότητα, πολλοί θα το δουν σαν μια βελτίωση», σχολιάζει το τεχνολογικό site cnet.com.

Με τον ευρηματικό τίτλο «Το iPhone 5 είναι Εντελώς Εκπληκτικό και Τελείως Βαρετό», υποδέχεται το smartphone το αμερικανικό Wired, σημειώνοντας στο βασικό άρθρο ότι η συσκευή μπορεί να μην υιοθετεί τεχνολογίες αιχμής (που δεν εξασφαλίζουν απαραίτητα μεγαλύτερη ευχρηστία) και ωστόσο να παραμένει «το καλύτερο τηλέφωνο της αγοράς».

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1024.jpeg?w=1110

Θετικά σχόλια απέσπασε και ο νέος επεξεργαστής A6, που -στα χαρτιά τουλάχιστον- εμφανίζεται σημαντικά ταχύτερος. «Ο επεξεργαστής A6 επιτρέπει ακαριαία την αλληλεπίδραση με την οθόνη, τη φόρτωση εφαρμογών και την πλοήγηση σε ιστοσελίδες», σημειώνει το wired.com. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν πραγματοποιηθεί απαιτητικές δοκιμές ώστε να διαπιστωθεί η πραγματική απόδοση του επεξεργαστή.

Αρκετά αντιφατικά σχόλια προκάλεσε και η απόφαση της Apple να χρησιμοποιήσει το νέο dock connector για τη σύνδεση του iPhone. Πρόκειται για ένα μικρότερο βύσμα από το κλασσικό 30πινο με το οποίο εφοδίαζε η Apple της συσκευές της από το 2003. Το cnet χαρακτήρισε την επιλογή αυτή «έξυπνη επιλογή για το μέλλον», αν και η υιοθέτηση του στάνταρ Micro-USB «θα έκανε ευκολότερα τα πράγματα για τους χρήστες smartphone σε όλη την υδρόγειο».

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1114.jpeg?w=1110

Συμπερασματικά, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι των ξένων Μέσων που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έστω και σύντομα τη συσκευή, καταγράφουν τις ομοιότητες με το iPhone 4S, σημειώνοντας ότι η διαφορά που θα γίνει άμεσα αντιληπτή από τους χρήστες είναι το μικρότερο βάρος του. Στα στοιχεία που το διαφοροποιούν από τον προκάτοχό του και αποτελούν πραγματική βελτίωση είναι η βελτίωση της διάρκειας της μπαταρίας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, η μεγαλύτερη οθόνη και η υποστήριξη LTE.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1210.jpeg?w=1110

«Η γενικότερη εντύπωσή μας από το iPhone 5: Είναι ένα ακόμη iPhone. Μόνο πιο μακρύ. Και καλύτερο. Παρόλο που δεν υπάρχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που θα σε κάνει να φωνάξεις “πρέπει να το αποκτήσω τώρα”, συνολικά οι βελτιώσεις το καθιστούν μια συσκευή που αξίζει να έχεις», γράφει χαρακτηριστικά το wired.com.

Ανάλογο σκεπτικό υιοθετεί και το CNN που σημειώνει ότι «μπορεί να μην πρόκειται για την πιο συναρπαστική αναβάθμιση, ωστόσο αυτό δεν μειώνει το επίπεδο της ποιότητας της συσκευής».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC