Τα ιπτάμενα… ταξί είναι το επόμενο βήμα της Uber

Τα ιπτάμενα… ταξί είναι το επόμενο βήμα της Uber

Το επόμενο βήμα βγαλμένο από εικόνες κινηματογραφικών ταινιών με θεματολογία από το… μέλλον κάνει η εταιρία μεταφορών και ταξί Uber. Το μεγάλο στοίχημα είναι τα ιπτάμενα ταξί όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου η εταιρία σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Ο Chief Product Officer της εταιρίας Jeff Holden σχολίασε στο Reuters πως το κόστος της υπηρεσίας θα είναι αρκετά προσιτό οριοθετώντας το αρχικά στα 1,32 δολάρια το μίλι ανά επιβάτη, με την προοπτική να μειωθεί σε βάθος χρόνου.

Το πλάνο της Uber είναι να ξεκινήσουν οι ιπτάμενες διαδρομές το 2020 σε δύο πόλεις, το Dallas-Fort Worth και το Dubai. Ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Hilwood Properties ώστε να βρεθούν οι περιοχές που μπορούν να φιλοξενήσουν τους σταθμούς απογείωσης και προσγείωσης των ιπτάμενων ταξί στο Dallas-Fort Worth.

«Vertiports» θα ονομάζονται αυτοί οι σταθμοί και ο στόλος θα αποτελείται από οχήματα που μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα. Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σχέδιο η Uber έχει έρθει σε συνεργασία με πέντε εταιρείες αεροπλοΐας, όπως Bell Helicopters και η Embraer. Οι εταιρίες αυτές θα εμπλακούν στην σχεδίαση και την κατασκευή των οχημάτων που θα στελεχώσουν τον στόλο της των ιπάτμενων ταξί.

Σύμφωνα με το πλάνο που παρουσιάστηκε οι πρώτες μετακινήσεις επιβατών θα πραγματοποιηθούν στο Dubai κατά τη διάρκεια του World Expo 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC