Καμπάνα 22,5 εκ. δολαρίων για την Google

Καμπάνα 22,5 εκ. δολαρίων για την Google
 

Aν και για την υπόθεση της παράνομης καταγραφής wifi η Google έπεσε στα μαλακά και πλήρωσε μόνο 25.000 δολάρια, δυστυχώς γι’ αυτή δεν συνέβη το ίδιο με το θέμα της παραβίασης των ρυθμίσεων ασφαλείας των χρηστών Safari.

Η Google είχε εκμεταλλευτεί κενό ασφαλείας του Safari προκειμένου να αποθηκεύει cookies τα οποία όμως ο χρήστης δεν επιθυμούσε. Στόχος της ήταν να προβάλει πιο στοχευμένες διαφημίσεις και από τη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός σταμάτησε μαζί με την πρακτική. Παρόλα αυτά, όπως θα περίμενε κανείς, οι αρχές άρχισαν να ερευνούν το θέμα.

Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, η αμερικάνικη ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου, αποφάσισε την επιβολή προστίμου στην εταιρεία ύψους 22.5 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για την παραβίαση ιδιωτικότητας όσων χρησιμοποιούν τον Safari browser της Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC