«Καθαρίστε» το Διαδίκτυο από κακόβουλα βίντεο

«Καθαρίστε» το Διαδίκτυο από κακόβουλα βίντεο
 
Με συνοπτικές διαδικασίες αφαιρέθηκε ένα βίντεο στο YouTube, που συκοφαντούσε και τρομοκρατούσε έναν έλληνα πολίτη με απειλές δολοφονίας, μετά από άμεση παρέμβαση της Google, στην οποία ανήκει το κοινωνικό δίκτυο.

Το άτομο που δεχόταν τις απειλές, ήρθε σε επαφή με τη δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, όπου ενημέρωσε άμεσα τους ειδικούς της Google στην Ελλάδα.

Εκείνοι με τη σειρά τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου, ειδοποίησαν τα κεντρικά γραφεία της Google στις ΗΠΑ, όπου μετά από ενδελεχή έλεγχο της αναφοράς αφαιρέθηκε το επίμαχο βίντεο.

«Η άριστη συνεργασία της βιομηχανίας του Διαδικτύου και του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου μπορεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και έξοδα να συντελέσει αποτελεσματικά στον “καθαρισμό” του Διαδικτύου από κακόβουλο περιεχόμενο και συμπεριφορές» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου αποτελεί συνεργάτη της πρωτοβουλίας της Google «Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας».

Αντίστοιχη συνεργασία έχει δημιουργηθεί και με το Facebook, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε προφίλ του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC