Κατηγορίες Ιράν εναντίον της Google

Κατηγορίες Ιράν εναντίον της Google
 

Παράπονα και κατηγορίες διατύπωσε η κυβέρνηση του Ιράν εναντίον της Google με αφορμή τον Περσικό Κόλπο. Συγκεκριμένα διαμαρτυρήθηκε επειδή η εταιρεία απέφυγε να αναγράψει το όνομα του κόλπου στο Google Maps.

Βέβαια η παράλειψη δεν έγινε τυχαία. Ενώ στο Ιράν ο κόλπος ονομάζεται Περσικός, στις Αραβικές χώρες από το 1960 και μετά ονομάζεται Αραβικός. Αν λοιπόν επέλεγε μια από τις δύο ονομασίες όπως είναι φυσικό θα δυσαρεστούσε είτε τους Άραβες είτε τους Πέρσες.

Έτσι λοιπόν η Google αποφάσισε να μην γράψει τίποτα επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και άλλα σημεία στους χάρτες της στα οποία δεν αναγράφεται ονομασία.

Παρόλα αυτά αν κάποιος κάνει αναζήτηση για Περσικό Κόλπο θα βρεθεί ακριβώς στη μέση του Κόλπου. Αντιθέτως αν αναζητήσει τον Αραβικό Κόλπο θα δει την ακτή του Ντουμπάι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC