Κέρδη ρεκόρ για τη Samsung

Κέρδη ρεκόρ για τη Samsung
 
Φαίνεται ότι η αγορά των smartphones αποτελεί χρυσωρυχείο όχι μόνο για την Apple αλλά και για τις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας. Όπως ανακοίνωσε η Samsung τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2012, είχαν άνοδο 79% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 5.9 δισεκατομμύρια δολάρια κυρίως λόγω των Galaxy S III και Galaxy Note. Μάλιστα παρά την πτώση στις πωλήσεις των panels για PCs και laptops τα κέρδη από tablets και smartphones αποτελού το 62% του συνόλου.

Βέβαια δεν πρόκειται για κάτι και τόσο περίεργο καθώς εκτιμάται ότι η εταιρεία έχει διαθέσει σχεδόν 50 εκατομμύρια smartphones κατά το τρίμηνο αυτό. Περίπου διπλάσιο αριθμό δηλαδή από τα 26 εκατομμύρια iPhone της Apple.

Σε κάθε περίπτωση είναι αμφίβολο αν αυτή η πορεία θα συνεχιστεί δεδομένης της, φημολογούμενης, κυκλοφορίας του iPhone 5 τον Σεπτέμβριο.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία αποτελεί ίσως το μόνο σημαντικό ανταγωνιστή της Apple στο χώρο των smartphones και των tablets. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι δύο κολοσσοί βρίσκονται συνεχώς στα δικαστήρια προκειμένου να εμποδίσουν η μία την άλλη τη διάθεση των προϊόντων της άλλης σε διάφορες αγορές.

Βέβαια το αντίθετο δεν ισχύει. Με άλλα λόγια η Apple δεν είναι ο μόνος ανταγωνιστής για την Samsung. Τόσο η Sony και η LG Electronics Inc στις τηλεοράσεις όσο και η Toshiba στα chip προσπαθούν να μειώσουν το μερίδιο που έχει η εταιρεία στις αγορές αυτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC