Κίνα: Όχι βέβαια, δεν είναι υψηλό το ποσοστό πειρατείας λογισμικού στη χώρα

Κίνα: Όχι βέβαια, δεν είναι υψηλό το ποσοστό πειρατείας λογισμικού στη χώρα

Μπορεί οι φορείς που μάχονται κατά της πειρατείας λογισμικού να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η Κίνα είναι η Νο1 χώρα παγκοσμίως στην παράνομη χρήση λογισμικού, ωστόσο το Πεκίνο διαφωνεί κάθετα και λέει ότι η πειρατεία στη χώρα είναι σχεδόν αμελητέα.

 

Η Κίνα υποστηρίζει ότι το ποσοστό πειρατείας ήταν μόλις 38% το 2011, έχοντας υποχωρήσει κατά 7% σε σχέση με το 2009. Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στην κρατική εφημερίδα China Daily και προέρχονται από την China Labs, μια εταιρεία που φέρεται να διεξάγει σχετικές έρευνες. Ωστόσο, η Business Software Alliance (BSA) έχει την ακριβώς αντίθετη άποψη και λέει ότι η Κίνα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην πειρατεία, με το ποσοστό παράνομης χρήσης να υπολογίζεται στο 77%.

 

Είναι σαφές ότι ένας από τους δύο λέει ψέματα. Και κρίνοντας από την πολυετή παράδοση των Κινέζων στις αντιγραφές και την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, μάλλον τείνουμε να πιστέψουμε τη BSA…

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC