Κινέζικο κοινωνικό δίκτυο αναμένεται να μηνύσει το Facebook

Κινέζικο κοινωνικό δίκτυο αναμένεται να μηνύσει το Facebook
 
Μπορεί το Facebook να έχει απαγορευτεί στην Κίνα από το 2010, αυτό όμως δεν εμποδίζει το Κινέζικο L99.com να καταθέσει αγωγή εναντίον του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου αφού υποστηρίζει πως το Timeline παραβιάζει την πνευματική του ιδιοκτησία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του L99.com, Xiong Wanli είπε πως η εταιρεία του ενεργοποίησε το δικό τους «timeline», μια υπηρεσία που οργάνωνε πληροφορίες και δραστηριότητες σε χρονολογική σειρά, το 2008, τρια χρόνια δηλαδή πριν το Facebook.

Βέβαια σχεδόν όλα τα κοινωνικά δίκτυα κατηγοριοποιούν τα δεδομένα των χρηστών χρονολογικά, όμως ο Xiong υποστηρίζει πως έχει αποδείξεις της «κλοπής», αφού έχει σε video τον Mark Zuckerburg να παρακολουθεί διάλεξη του στο Stanford, όταν είχε παρουσιάσει το timeline του L99.com.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_960.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1052.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC