Κορονοϊός: Το μεγάλο στοίχημα των Google και Apple και η ανακοίνωση που τάραξε τα νερά

Κορονοϊός: Το μεγάλο στοίχημα των Google και Apple και η ανακοίνωση που τάραξε τα νερά

Οι παραγωγοί λογισμικού έξυπνων κινητών τηλεφώνων Google της Alphabet και Apple θα πρέπει να πείσουν το κοινό ότι η οποιαδήποτε τεχνολογία επικοινωνιών για την ιχνηλάτηση όσων έχουν εκτεθεί στο νέο κορονοϊό, δεν θα οδηγεί στην παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των προσώπων, υπογράμμισε χθες, Τετάρτη, ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ.

«Η Apple και η Google έχουν να κάνουν πολλή δουλειά για να πείσουν ένα δικαιολογημένα επιφυλακτικό κοινό ότι είναι απολύτως σοβαρές όσον αφορά τον ιδιωτικό χαρακτήρα και την ασφάλεια των προσπαθειών ιχνηλάτησης των επαφών τους» τόνισε ο Μπλούμενταλ.

Η ανακοίνωση που τάραξε τα νερά

Apple και Google ανακοίνωσαν ένα σύστημα εντοπισμού της διάδοσης του κορονοιού που επιτρέπει τις συσκευές να μοιράζονται δεδομένα μέσω Bluetooth Low Energy και εγκεκριμένες εφαρμογές οργανισμών υγείας.

Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth ώστε να εγκαθιδρύει ένα δίκτυο επαφών, το οποίο θα κρατάει τα δεδομένα των συσκευών που έχουν έρθει σε κοντινή απόσταση. Οι επίσημες εφαρμογές των εξουσιοδοτημένων οργανισμών υγείας θα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα και θα ειδοποιούν τους χρήστες εάν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο άτομο που φέρει τον COVID-19. Φυσικά για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει αυτοί που νοσούν να το δηλώσουν μέσα στις εφαρμογές.

Η Apple και η Google θα κυκλοφορήσουν τα API για το iOS και Android στα μέσα Μαΐου ώστε οι οργανισμοί υγείας να μπορούν να τα ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους.

Οι δύο εταιρείες πιστεύουν ότι η προσέγγισή τους – που αποσκοπούσε στη διατήρηση των χρηστών, των οποίων η συμμετοχή θα ήταν εθελοντική, ανώνυμη – αφορά τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η μέθοδος ανίχνευσης επαφών θα λειτουργούσε χρησιμοποιώντας σήματα Bluetooth ενός smartphone για να καθορίσουν το σε ποιον είχε πρόσφατα ο ιδιοκτήτης μεγάλη εγγύτητα, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να έχει δημιουργήσει κίνδυνο για τη μετάδοση του ιού.

Αν κάποιος από αυτούς τους ανθρώπους βρεθεί αργότερα θετικός στον Covid-19, θα ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης της συσκευής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC