Κυριαρχούν οι φορητές συσκευές στο gaming

Κυριαρχούν οι φορητές συσκευές στο gaming
 
Είναι γεγονός πως το mobile gaming, δηλαδή η χρήση κινητών συσκευών όπως tablets και smartphones για παιχνίδια, σημειώνει πρωτοφανή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Για πρώτη φορά φέτος οι κινητές συσκευές όχι μόνο ξεπέρασαν τις κονσόλες στον αριθμό παικτών, αλλά απειλούν ακόμα και την κυριαρχία των υπολογιστών στον χώρο του gaming.

Σύμφωνα με στατιστικά που δημοσίευσε πρόσφατα η εταιρεία ερευνών NPD Group, στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό των gamers που παίζουν αποκλειστικά σε κινητές συσκευές ανέρχεται φέτος στο 22%, σημειώνοντας αύξηση 9 μονάδων από πέρσι. Το ποσοστό αυτό μάλιστα είναι μεγαλύτερο από αυτό το ποσοστό των παικτών που παίζουν παιχνίδια σε παιχνιδομηχανές, όπως το Xbox 360 και το PlayStation 3, οι οποίοι ανέρχονται στο 19%.

Οι κινητές συσκευές κοντεύουν ακόμα και να ξεπεράσουν τους PC gamers οι οποίοι για τους σκοπούς της έρευνας του NPD Group χωρίστηκαν σε δυο κατηγορίες και συνολικά αποτελούν το 26% του συνόλου των gamers,

Πέρα από τους mobile gamers και τους digital gamers μάλιστα, όλες οι άλλες κατηγορίες παικτών σημείωσαν πτώση φέτος, ενώ σύμφωνα με την NPD Group ο συνολικός όγκος παικτών φέτος μειώθηκε κατά 5%.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_913.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC