Λάβρος κατά της Apple ο Eugene Kaspersky για την ασφάλεια του iOS

Λάβρος κατά της Apple ο Eugene Kaspersky για την ασφάλεια του iOS

Την απογοήτευσή του για την πολιτική της Apple στο θέμα της ψηφιακής ασφάλειας εξέφρασε πρόσφατα ο Eugene Kaspersky, με αφορμή την απροθυμία της εταιρείας να συναινέσει στη δημιουργία antivirus για τη φορητή πλατφόρμα iOS.

 

Ο Kaspersky συμφωνεί με την Apple ότι το iOS είναι ασφαλέστερο από τα άλλα λειτουργικά της αγοράς. Αυτό, όμως, δεν αποτελεί επαρκή άμυνα. Είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με τον Ρώσο ειδικό, να μπει στο στόχαστρο το software τρίτων κατασκευαστών, το οποίο θα αποτελέσει το Δούρειο Ίππο για να πλημμυρίσει με malware το iOS. Είναι μια μέθοδος πιο δύσκολη σε εκτέλεση από την “παραδοσιακή” στόχευση του καθαυτού λειτουργικού, γι’ αυτό και δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα στο iOS, ωστόσο ο Kaspersky θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

 

Ο Kaspersky πάει ένα βήμα παραπέρα και προβλέπει μια μικρή καταστροφή για την Apple όταν προσβληθεί από malware το κλειστό οικοσύστημα του iOS. Η κατάρριψη του μύθου της απόλυτης ασφάλειας θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην απήχηση των iPhone/iPad. Ο ίδιος, μάλιστα, έχει βάλει στοίχημα με τους φίλους του ότι το Android, έχοντας αναγνωρίσει την απειλή του malware και επιτρέποντας τη δημιουργία antivirus, θα αποδειχθεί τελικά ασφαλέστερο από το iOS και θα έχει μερίδιο αγοράς 80% σε τρία χρόνια από σήμερα.

 

Από την άλλη, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Eugene Kaspersky είναι επικεφαλής μια εταιρείας που εμπορεύεται λογισμικό ασφαλείας, οπότε δεν αποκλείεται να υπερβάλει ελαφρώς για να πουλήσει τα προϊόντα του. Είναι, όμως, γεγονός ότι οι hackers μπορούν πάντα να κάνουν τη ζημιά, αν αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά με ένα θέμα.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC