Τι μπορεί να δείξει για την υγεία ενός ατόμου ο λογαριασμός του στο Instagram

Τι μπορεί να δείξει για την υγεία ενός ατόμου ο λογαριασμός του στο Instagram

Ο λογαριασμός σου στο Instagram αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σου σύμφωνα με τους ερευνητές: Το αγαπημένο σου φαγητό, πού σου αρέσει να πηγαίνεις διακοπές, ακόμη και στοιχεία από την καθημερινή ρουτίνα.

Όμως τι θα λέγατε αν σας έλεγαν ότι αποκαλύπτει πράγματα ακόμη πιο προσωπικά για εσάς; Όπως την ψυχική σας υγεία; Ή αν πάσχετε από κατάθλιψη;

Ερευνητές από το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα λογισμικού που μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια τα σημάδια της κλινικής κατάθλιψης μόνο με την ανάλυση φωτογραφιών των ανθρώπων στο Instagram, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.

Χρησιμοποιώντας ένα σύνολο εργαλείων, ο αλγόριθμος «χτενίζει» χιλιάδες φωτογραφίες στο Instagram, κάνοντας ανάλυση διαφόρων δεδομένων και χαρακτηριστικών στο πρόσωπο και καταλήγει στο συμπέρασμα ποιος μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας έγινε τεστ σε 166 προφίλ όπου ανιχνεύθηκαν σημάδια ψυχικής ασθένειας. Σε ποσοστό 70% το μοντέλο ήταν σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια ποιος χρήστης έδειχνε συμπτώματα κατάθλιψης ξεπερνώντας ακόμη και τους επαγγελματίες που έκαναν αξιολόγηση του ασθενούς πρόσωπο με πρόσωπο. «Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί από καταθλιπτικά άτομα είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο γαλανές, πιο γκρίζες και πιο σκοτεινές», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Είτε θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο, είτε όχι, ένα πράγμα είναι σίγουρο: ότι τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα απ’ ό,τι έχουμε φανταστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC