Μάθετε πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας

Μάθετε πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας
Μία νέα ιστοσελίδα-εφαρμογή, με το όνομα Dognition, έκανε την εμφάνισή της στο Internet, και υπόσχεται να σας βοηθήσει να μάθετε πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας. Η διαδικασία ξεκινά παίζοντας κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια, που βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες και που είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να αναδεικνύουν τις δεξιότητες του κάθε σκύλου. Αυτή η γνώση είναι το πρώτο βήμα για να πάτε σε άλλο επίπεδο την σχέση σας με το κατοικίδιο σας.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ δε στέκεται μόνο εκεί, συλλέγει τα δεδομένα από τις αντιδράσεις των συμπαθών τετράποδων και αναλύοντας τα, έχει σαν στόχο να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα για την καλύτερη κατανόηση των σκύλων.

Μία τέτοια προσπάθεια μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το αν η διαφοροποίηση στη ράτσα επηρεάζει όντως τα επίπεδα εξυπνάδας, αλλά ακόμα και κατά πόσο επηρεάζεται ο ίδιος ο άνθρωπος από την αγάπη που λαμβάνει από το σκύλο του.

Ο καθηγητής ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Duke, Brian Hare δήλωσε πως «το γεγονός πως μέσα σε ένα σαββατοκύριακο μπορούμε να συλλέξουμε έως και 50.000 δεδομένα, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για τις έρευνές μας».

Με τον Hare να συνεχίζει υπογραμμίζοντας το γεγονός πως, αν και τα σκυλιά διαφέρουν περισσότερο από τον άνθρωπο, σε σχέση με τους χιμπατζήδες, έχουν πολύ καλύτερη αντίληψη στην τάση του ανθρώπου για επικοινωνία, παρομοιάζοντας αυτή την ικανότητα με τον τρόπο που ένα μωρό μαθαίνει μία γλώσσα ή αναπτύσσει πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Έτσι, μαθαίνοντας περισσότερα για τους σκύλους, μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα και τους ίδιους τους εαυτούς μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC