Μεγάλη επίθεση εναντίον του Wikileaks

Μεγάλη επίθεση εναντίον του Wikileaks
 
Όπως φαίνεται δεν είναι μόνο ο ιδρυτής του Wikileaks που αντιμετωπίζει προβλήματα αλλά και η ίδια η υπηρεσία. Όπως έγινε γνωστό οι servers του Wikileaks δέχονται μια, άνευ προηγουμένου, επίθεση DDoS.

Αν και το ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση είναι άγνωστο, το μέγεθος της πραγματικά εντυπωσιάζει καθώς υπολογίζεται ότι έχει ένταση 10 Gigabyte το δευτερόλεπτο.

Αν και όπως ήδη αναφέραμε δεν είναι γνωστό ποιοι ευθύνονται για τη συγκεκριμένη ενέργεια, πολλοί τη συνδέουν με την δημοσίευση από πλευράς Wikileaks στοιχείων σχετικά με το TrapWire. Το TrapWire λέγεται ότι είναι μεγάλη επιχείρηση παρακολούθησης στις ΗΠΑ αν και φυσικά, πέρα από τις συγκεκριμένες διαρροές σχεδόν τίποτε δεν είναι γνωστό γι’ αυτή.

Παρόλο το μέγεθος της επίθεσης πάντως και παρόλο που η πρόσβαση στο Wikileaks δεν είναι εφικτή, οι πληροφορίες για την συγκεκριμένη επιχείρηση εξακολουθούν να είναι προσβάσιμες από άλλους ιστοχώρους οι οποίοι λειτουργούν ως mirrors της υπηρεσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC