Μεταφορά δεδομένων με την «ταχύτητα του φωτός»

Μεταφορά δεδομένων με την «ταχύτητα του φωτός»
 
Η εταιρεία λογισμικού, IBM, κατασκεύασε μία νέα γενιά επεξεργαστών που θα κάνει τη μεταφορά δεδομένων πολύ πιο γρήγορη σε σχέση με τα chips που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Όπως ανέφερε το BBC, το νέο chip θα λειτουργεί με δέσμες φωτός αντί των ηλεκτρονικών σημάτων και θα επιτρέπει την ευκολότερη μεταφορά δεδομένων από τις διάφορες εφαρμογές των κινητών συσκευών.

Η επιστήμονες που κατασκεύασαν το νέο chip δηλώσαν πως οι δέσμες φωτός υπερτερούν σε δύο βασικά σημεία σε σχέση με τη διαδικασία ανταλλαγής ηλεκτρονικών σημάτων.

Τονίζουν τη δυνατότητα για μεταφορά πολύ μεγαλύτερου όγκου δεδομένων και σε μεγαλύτερη απόσταση, ενώ αναφορά γίνεται και για την ταχύτητα της μετάδοσης που σίγουρα θα αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1034.jpeg?w=1110

Η αρχή για την αλλαγή σελίδας στο συγκεκριμένο τομέα έγινε με τις οπτικές ίνες, που όμως μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αφού απαιτούνταν ειδικός εξοπλισμός αποκωδικοποίησης του σήματος από τις δέσμες φωτός σε μια μορφή που τα ηλεκτρονικά συστήματα θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν.

Αυτό ακριβώς κατόρθωσαν οι μηχανικοί της IBM, ενσωματώνοντας στο ίδιο το chip τη διαδικασία μετατροπής του σήματος ώστε να μην υπάρχει καμία ανάγκη για επιπλέον εξοπλισμό.

Όπως δήλωσε και ο ερευνητής νανοφωτονικής τεχνολογίας, Solomon Assefa, «σε κάθε αναζήτηση ενός χρήστη στο ίντερνετ, τα δεδομένα αποθηκεύονται σε διαφορετικά chips. Το ερώτημα είναι πως θα αυξηθεί η ταχύτητα σύνδεσης όλων αυτών των chips ώστε να εμφανιστούν τα αποτελέσματα στον χρήστη στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Με την υπάρχουσα τεχνολογία και με τον όγκο πληροφοριών που έχει πλέον το ίντερνετ, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο. Η νέα μέθοδος με τη χρήση δεσμών φωτός, μπορεί να επιταχύνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC