Μετατρέψτε το smartphone σας σε ρομπότ

Μετατρέψτε το smartphone σας σε ρομπότ
 
Το νέο της gadget ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η εταιρεία Romotive για χρήστες iPhone, εφόσον βέβαια πάνε όλα καλά με την χρηματοδότηση του στο Kickstarter. Πρόκειται για ένα σώμα ρομπότ επάνω στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε το iPhone σας προκειμένου να το μετατρέψετε σε τηλεκατευθυνόμενο. Ο χειρισμός του επιτυγχάνεται μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής από οποιαδήποτε συσκευή iOS, καθώς και μέσω του browser του υπολογιστή σας.

Το Romo δεν αποτελεί νέο project της εταιρείας, αλλά την ανανέωση ενός παλαιότερου. Πέρσι το φθινόπωρο οι κατασκευαστές του είχαν φτιάξει 2.000 ρομπότ με το χέρι σε ένα διαμέρισμα στο Las Vegas. Τα πρώτα 100 κυκλοφόρησαν πέρσι τα Χριστούγεννα και τα υπόλοιπα σε παρτίδες. Πρόσφατα όμως και δεδομένης της αρχικής του επιτυχίας, η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσε στην μαζική παραγωγή της δεύτερης έκδοσης του.

Κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά του Robo 2.0 είναι η αμφίδρομη επικοινωνία με την συσκευή που χρησιμοποιείται ως τηλεχειριστήριο, η αυτόνομη πλοήγηση του χρησιμοποιώντας αισθητήρες στους τροχούς του και η αναγνώριση προσώπων μέσω της μπροστινής κάμερας των iPhone. Προς το παρόν υποστηρίζει συσκευές iPhone 4, iPhone 4S και iPod τέταρτης γενιάς, ενώ στο μέλλον θα υποστηρίζεται το iPhone 5 καθώς και συσκευές Android.

Το project της εταιρείας στο Kickstarter έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 45.000 δολάρια, από τα 100.000 που απαιτούνται προκειμένου το ρομποτάκι να βγει στην παραγωγή. Εάν όλα πάνε καλά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο, με τιμή 114 ευρώ για παραγγελίες εντός των ΗΠΑ και 133 ευρώ για παραγγελίες στην Ευρώπη.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_918.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC