Μια εφαρμογή κάνει το κινητό φωτο-κατάσκοπο!

Μια εφαρμογή κάνει το κινητό φωτο-κατάσκοπο!

Ερευνητές τού στρατού των ΗΠΑ, ανέπτυξαν μια εφαρμογή-κατάσκοπο για κινητά, η οποία δημιουργεί τρισδιάστατες εικόνες από το περιβάλλον της συσκευής, επιτρέποντας τη θέαση του χώρου που βρίσκεται ο χρήστης.

 

Η εφαρμογή ονομάζεται “PlaceRaider” και θα μπορούσε να “υποδυθεί” ένα συνηθισμένο camera app για smartphones.

 

Το PlaceRaider χρησιμοποιεί την κάμερα χωρίς να το αντιληφθεί ο χρήστης για να φωτογραφίσει και συλλέγει και πληροφορίες για την τοποθεσία που βρίσκεται ο κάτοχος της συσκευής. Κατόπιν στέλνει τις φωτογραφίες σε έναν υπολογιστή που συνθέτει τις καλύτερες σε μία τρισδιάστατη εικόνα που αποκαλύπτει  το χώρο που βρίσκεται ο χρήστης.

 

Εκτός από το χώρο, μέσω των φωτογραφιών, θα μπορούσαν να αντληθούν εξαιρετικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από το περιβάλλον του κατόχου της συσκευής, όπως τα πρόσωπα που είναι κοντά του, καθώς και έγγραφα που βρίσκονται στην ακτίνα φωτογράφισης της κάμερας και περιέχουν προσωπικές πληροφορίες.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC