Μήνυση σε στάρ του YouTube για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Μήνυση σε στάρ του YouTube για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Οι περισσότεροι χρήστες του YouTube που έχουν ανεβάσει βίντεο, που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα -π.χ περιέχουν κάποιο τραγούδι- δέχονται συνήθως ειδοποίηση για να τα αποσύρουν.

Όταν όμως ένας χρήστης του YouTube είναι μεγάλος σταρ, όπως η ειδική σε θέματα μακιγιάζ, Michelle Phan, με 7 εκατομμύρια συνδρομητές, και η οποία προβλήθηκε στη διαφημιστική καμπάνια του YouTube, τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Η εταιρεία Ultra Music, με την οποία συνεργάζεται ο Deadmau5 και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, κατέθεσε μήνυση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων με τη κατηγορία ότι “ανέβασε” 50 τραγούδια χωρίς την άδεια της εταιρείας.

Η Ultra ζητά από τη Phan να πληρώσει 150.000 δολάρια για κάθε ένα τραγούδι, με τον ισχυρισμό πως επωφελήθηκε από τη μουσική των καλλιτεχνών που χρησιμοποίησε στα βίντεο της, πιθανώς επειδή: πρώτον, είναι συνεργάτης του YouTube και δεύτερον εξαιτίας της φήμης που απέκτησε, υπέγραψε συμβόλαια με τις εταιρείες καλλυντικών Lancôme και L’Oreal.

Η Phan επιμένει πως δεν έκανε τίποτα λάθος και ο εκπρόσωπος τύπου δήλωσε στο BBC πως η Ultra της έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσει αυτά τα τραγούδια ως μουσική υπόκρουση στα βίντεο make-up tutorials που φτιάχνει.

Παρ’ότι είναι δύσκολο να μαθευτεί ποιος λέει την αλήθεια, ένας καλλιτέχνης του οποίου χρησιμοποίησε το τραγούδι, ο Αμερικανός DJ Kaskade, σε tweet του την υπερασπίστηκε και επέκρινε τους υπάρχοντες νόμους πνευματικών δικαιωμάτων.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα make-up tutorial και τη μουσική που χρησιμοποιεί για να το “ντύσει”.

[fvehttp://youtu.be/nKzwZu9g3yQ[/fve]
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC