Το Mobile Commerce είναι ήδη εδώ! Είναι η επιχείρηση σας προετοιμασμένη;

Το Mobile Commerce είναι ήδη εδώ! Είναι η επιχείρηση σας προετοιμασμένη;

 

Του Στέλιου Σακαρέτσιου, Ειδικού Online Marketing

Οι «έξυπνες» συσκευές κινητών  έδωσαν σημαντική ώθηση και στο «ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω κινητών» (mobile commerce) που εξελίσσεται με υψηλούς ρυθμούς στο εξωτερικό & αργά αλλά σταθερά και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας uSamp στις ΗΠΑ, το 45% των αντρών έχει πραγματοποιήσει αγορά από ηλεκτρονικά καταστήματα μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ και στις γυναίκες το ποσοστό είναι 34%.  Πολύ υψηλά ποσοστά, που αναμένεται να αυξηθούν τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότερο.

Έως το 2014, εκτιμάται ότι ο σχετικός όγκος συναλλαγών μέσω smartphones θα ξεπεράσει τα 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, προερχόμενος από μια εξαιρετικά διευρυμένη βάση χρηστών που θα φθάνει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Τι προσφέρει τελικά η νέα τεχνολογία και τα Mobile Apps:

Μείωση λειτουργικού κόστους: το λειτουργικό κόστος παρακολούθησης και λήψης των παραγγελιών των πελατών της επιχείρησης μειώνεται στο ελάχιστο εξαιτίας της αυτοματοποιημένης διαδικασίας παραγγελιοληψίας μέσω των smartphones.

Συνεχής λειτουργία: εξασφάλιση 24ωρης πρόσβασης στα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας όπου κι αν βρίσκονται οι πελάτες σας. Δυνατότητα για διαρκή σύνδεση των χρηστών σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Γεωγραφικό στίγμα: Η εταιρεία σας αποκτά την δυνατότητα διάθεσης σημαντικά εμπλουτισμένων ψηφιακών υπηρεσιών που λαμβάνουν υπόψη το γεωγραφικό στίγμα (geo-location services, localised services)

Μείωση χρόνου παράδοσης: Οι τελικοί σας πελάτες ωφελούνται από αυτό το σύστημα καθώς οι ανάγκες τους καλύπτονται χωρίς καθυστέρηση.

Ισχυρότερες πελατειακές σχέσεις: Οι πελάτες σας θα αναγνωρίζουν την προσπάθεια για καλύτερη εξυπηρέτηση που τους προσφέρετε, έχοντας σαν συνέπεια την ισχυροποίηση των δεσμών με την εταιρεία σας.

Μείωση κόστους επικοινωνίας και προώθησης:  Μέσω της εφαρμογής σας στα κινητά τηλέφωνα η εταιρεία σας θα επικοινωνεί με τους πελάτες της και θα προωθεί τα προϊόντα που επιθυμεί με ελάχιστο κόστος.

Απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος: Μέσω του mobile commerce προσφέρετε ένα νέο εργαλείο σε υποψήφιους πελάτες και ένα πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό της.

Βελτίωση εικόνας της επιχείρησης: Με την λειτουργία της εφαρμογής mobile commerce η εταιρεία παρουσιάζεται στους πελάτες σας ως καινοτόμος και πρωτοπόρος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC