Μπέρδεμα με την συμβατότητα των LTE δικτύων στο iPhone 5

Μπέρδεμα με την συμβατότητα των LTE δικτύων στο iPhone 5
 
Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του iPhone 5 είναι η υποστήριξη LTE δικτύων. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η Apple το κινητό θα είναι συμβατό με τα ανάλογα δίκτυα σε όλον τον κόσμο και όχι μόνο στην Αμερική. Σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές όμως, το νέο smartphone της Apple δεν θα υποστηρίζει LTE δίκτυα σε πολλές απο τις χώρες που θα κυκλοφορήσει μέσα στον μήνα.

Το iPhone 5 θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις, την αμερικάνικη με συνδεσιμότητα GSM και LTE και την παγκόσμια με συνδεσιμότητα CDMA, GSM και LTE. Η μοναδική διαφορά μεταξύ των δυο όσον αφορά το LTE είναι οι συχνότητες που θα υποστηρίζει. Η αμερικάνικη έκδοση θα λειτουργεί στις συχνότητες 4 και 17 ενώ η παγκόσμια έκδοση στις συχνότητες 1, 3, 5, 13 και 15.

Το πρόβλημα είναι πως πολλές χώρες στις οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσει το iPhone 5, όπως η Αυστρία, η Δανία, η Εστονία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Ολλανδία χρησιμοποιούν LTE δίκτυα στην συχνότητα 7 ή 38, οι οποίες δεν υποστηρίζονται από το νέο iPhone.

Σύντομα η Αμερικάνικη εταιρεία θα πρέπει να προσθέσει την δυνατότητα χρήσης των αντίστοιχων συχνοτήτων τουλάχιστον στην παγκόσμια έκδοση του iPhone 5, αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε ανερχόμενες αγορές, όπως η Βραζιλία και η Ρωσία.

Προς το παρόν η Apple δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1212.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC