Μπλοκάρει και το Skype η Σαουδική Αραβία

Μπλοκάρει και το Skype η Σαουδική Αραβία
Πριν από μερικές εβδομάδες η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τη χρήση του Viber και τώρα θέλει να μπλοκάρει και τις υπηρεσίες Skype και Whatsapp, αν ο αμερικανικός πάροχος υπηρεσιών άμεσων μηνυμάτων δεν συμμορφωθεί με τους όρους που θέτει η χώρα.
Το βασικό πρόβλημα φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι, αυτού του είδους οι υπηρεσίες προσπερνούν το λογισμικό παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών που έχει θέσει η Σαουδική Αραβία.
Οι τρεις βασικοί πάροχοι της Σαουδικής Αραβίας Saudi Telecom, Etihad Etisalat (Mobily) και Zain Saudi θα πρέπει να αναφέρουν στο κράτος αν έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης αυτού του είδους των υπηρεσιών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία απαγορεύει τη χρήση παρόμοιων υπηρεσιών. Το 2010 είχε μπλοκάρει προσωρινά την υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων μέσω του BlackBerry, διότι η κρυπτογράφηση περιεχομένου που περιείχε η συσκευή δεν επέτρεπε την παρακολούθησή του.
Πηγή: secnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC