«Μπλόκο» στις πωλήσεις iPhone 5 σε Ευρώπη και ΗΠΑ

«Μπλόκο» στις πωλήσεις iPhone 5 σε Ευρώπη και ΗΠΑ
 
Αρκετό καιρό πριν την ανακοίνωση του νέου iPhone, η Samsung είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να κυνηγήσει δικαστικά την Αμερικάνικη εταιρεία εαν ενσωμάτωνε τεχνολογία LTE στο iPhone 5. Όπως φαίνεται το LTE, το νέο πρότυπο μετάδοσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που ενσωμάτωσε η Apple στο iPhone 5 βασίζεται σε πληθώρα πατεντών, κάποιες από τις οποίες κατέχει η Samsung αλλά και η HTC.

H Apple όχι μόνο ενσωμάτωσε την LTE στο iPhone 5 αλλά συνολικά κατέχει 434 πατέντες επάνω στην τεχνολογία αυτή, εφόσον όμως έστω και μια από αυτές έχει ομοιότητες με τις πατέντες που κατέχουν η Samsung ή η HTC, τότε τίθεται καθαρά θέμα παραβίασης.

Δημοσίευμα της Korea Times λίγο μετά την παρουσίαση του iPhone 5 ανέφερε πως πηγή της εφημερίδας μέσα στην εταιρεία αποκάλυψε πως «η Samsung Electronics αποφάσισε να λάβει άμεσα δράση εναντίον της Apple, οι χώρες της Ευρώπη, ακόμα και η Αμερική -η έδρα της Apple- είναι οι κύριοι στόχοι μας.» Επίσημα η εταιρεία δεν έχει προβεί σε κάποια νομική δράση, κάτι που αναμένεται να συμβεί αρκετά σύντομα.

Όσον αφορά την HTC, η Ταϊβανέζικη εταιρεία ήδη παρουσίασε τις πατέντες της σε δικαστή της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, με τους δικηγόρους της Apple να προσπαθούν να αποδείξουν πως οι πατέντες της HTC είναι άκυρες, υπόθεση που ο δικαστής Thomas Pender αρνήθηκε να δεχτεί χωρίς να τις εξετάσει.

Εφόσον και η Samsung αποφασίσει να κινηθεί νομικά, είναι εξαιρετικά απίθανο το δικαστήριο να εκδόσει κάποια απόφαση ή διαταγή πριν από τις 21 Σεπτεμβρίου, την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 5, αν και κάτι τέτοιο σίγουρα θα το ήθελαν η HTC και η Samsung.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι αξιώσεις των δυο εταιρειών το πιο πιθανό είναι οι τρείς εταιρείες να συμφωνήσουν εξωδικαστικά, δίνοντας αδειοδότηση στην Apple για την χρήση των πατεντών τους στο iPhone 5, αποφεύγοντας έτσι μια ακόμα μακρόχρονη και πολυδάπανη δικαστική διαμάχη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC