Μυστήριο με την Apple -Το κρυφό αρχείο για το Bitcoin που έχουν όλοι στα Mac τους, πώς να το βρείτε

Μυστήριο με την Apple -Το κρυφό αρχείο για το Bitcoin που έχουν όλοι στα Mac τους, πώς να το βρείτε

Σε κάθε έκδοση του macOS που έχει κυκλοφορήσει από το 2018, η Apple έχει συμπεριλάβει το αρχικό whitepaper του Bitcoin από τον Satoshi Nakamoto και κανείς δεν γνωρίζει γιατί.

Η αινιγματική ανακάλυψη έγινε πρόσφατα από τον προγραμματιστή και συγγραφέα του waxy.org, Andy Baio, ο οποίος έπεσε πάνω στο αρχείο PDF, ενώ προσπαθούσε να διορθώσει ένα πρόβλημα με τον εκτυπωτή του.

Ο Baio διαπίστωσε ότι στο βοηθητικό πρόγραμμα MacOS Image Capture, το whitepaper του Bitcoin χρησιμοποιείται ως δείγμα εγγράφου για μια συσκευή που ονομάζεται «Virtual Scanner II», η οποία μπορεί να τροφοδοτεί ή να μην τροφοδοτεί τη λειτουργία Import from iPhone της Apple και είναι είτε κρυμμένη είτε δεν είναι εγκατεστημένη για όλους από προεπιλογή.

Το εν λόγω αρχείο για το Bitcoin
Ο Baio ανακάλυψε αργότερα ότι δεν ήταν το πρώτο άτομο που βρήκε το έγγραφο Bitcoin ή το «Virtual Scanner II». Μια δημοσίευση της Apple Community από το 2021 διερωτάται για την ύπαρξή του στο macOS.

Δεν είναι γνωστό γιατί η Apple επέλεξε ως δείγμα εγγράφου τη «βίβλο» του Bitcoin του Nakamoto. Υπάρχουν εκτεταμένες εικασίες σχετικά με την ταυτότητα του προγραμματιστή του Bitcoin, γεγονός που ενισχύει το μυστήριο. Σε τι αναφέρεται το «Virtual Scanner II» παραμένει επίσης ασαφές.

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στον Baio, κάποιος κατέθεσε το έγγραφο για το Bitcoin στην Apple έναν χρόνο νωρίτερα και η εταιρεία το ανέθεσε στον ίδιο μηχανικό που έβαλε το PDF εκεί αρχικά, αλλά το άτομο αυτό δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ούτε έχει σχολιάσει το θέμα έκτοτε.

Το μυστήριο συνεχίζεται.

Πώς να δείτε το αρχείο που είναι κρυμμένο στο λειτουργικό της Apple:
Όποιος διαθέτει Mac με λειτουργικό macOS Mojave (10.14.0), ή νεότερη έκδοση, μπορεί να δει το PDF μόνος του, πληκτρολογώντας την ακόλουθη εντολή στο Terminal:

open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf
Εάν «τρέχετε» σε macOS 10.14 ή νεότερη έκδοση, το PDF για το Bitcoin των 184 KB θα πρέπει να ανοίξει αμέσως στην Προεπισκόπηση.

Το έγγραφο μπορεί επίσης να εντοπιστεί μέσω του Finder: Πλοηγηθείτε στο Macintosh HD -> System -> Library -> Image Capture -> Devices και, στη συνέχεια, ανοίξτε το φάκελο Contents -> Resources. Το έγγραφο με τίτλο «simpledoc.pdf» θα πρέπει να βρίσκεται εκεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC