Ναι μεν, αλλά η απόφαση για απαγόρευση των Windows 7 και Xbox 360 στη Γερμανία

Ναι μεν, αλλά η απόφαση για απαγόρευση των Windows 7 και Xbox 360 στη Γερμανία

Μπορεί η γερμανική δικαιοσύνη να έκρινε ότι η Microsoft παραβιάζει πατέντες της Motorola και άρα τα Windows 7 και το Xbox 360 δε μπορούν να διακινούνται στη γερμανική αγορά, ωστόσο η απόφαση αυτή δε μπορεί να εφαρμοστεί για την ώρα.

 

Ο λόγος είναι ότι οι δύο εταιρείες έχουν ένα παράλληλο δικαστικό μέτωπο και στις ΗΠΑ, το οποίο πρέπει να τελεσιδικήσει πριν τεθούν σε ισχύ οι αποφάσεις σε άλλες χώρες. Με λίγα λόγια, η πρόσφατη απόφαση στη Γερμανία είναι μια μικρή νίκη γοήτρου για τη Motorola και τίποτα περισσότερο – μέχρι στιγμής, τουλάχιστον.

 

Η Motorola κατηγορεί τη Microsoft ότι έχει υποκλέψει πατέντες της, οι οποίες σχετίζονται με την αναπαραγωγή video H.264. Από την πλευρά της, η Microsoft ισχυρίζεται ότι οι πατέντες αυτές εμπίπτουν στην κατηγορία της πνευματικής ιδιοκτησίας για την οποία ο κάτοχος δε μπορεί να έχει υπερβολικές απαιτήσεις. Εκεί ακριβώς είναι η ένσταση της Microsoft, η οποία κατηγορεί τη Motorola ότι δε συμμορφώνεται με τις κείμενες διατάξεις της νομοθεσίας.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC