Νέα, οικονομική GeForce GT 740 από την Nvidia

Νέα, οικονομική GeForce GT 740 από την Nvidia

Η Nvidia ανακοίνωσε μία νέα προσθήκη στην οικογένεια των καρτών γραφικών GeForce. Πρόκειται για την GeForce GT 740 που έρχεται για να ανταγωνιστεί λύσεις με κόστος γύρω από τα $100.

Για την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών, η οποία θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, η Nvidia χρησιμοποίησε τη γνωστή GPU με τη κωδική ονομασία GK107 (βασίζεται στην αρχιτεκτονική Kepler, και τροφοδοτεί τη GeForce GT 640 επομένως έχουμε να κάνουμε με “rebranding”).

Ο επεξεργαστής γραφικών διαθέτει 384 πυρήνες CUDA, 32 TMUs και 16 ROPs ενώ το memory interface έχει εύρος 128-bit.

Η κάρτα γραφικών θα κυκλοφορήσει σε δύο βασικές παραλλαγές, με 1GB μνήμης GDDR5 (memory bandwidth 80GB/s, 5.0Gbps) και με 2GB DDR3 (memory bandwidth 28.8GB/s, 1.8Gbps).

Το TDP περιορίζεται στα 64W. Όσο αφορά στην έκδοση με τη μνήμη DDR3, δεν απαιτεί επιπλέον τροφοδοσία. Η έκδοση παρόλα αυτά με το 1GB GDDR5 απαιτεί επιπλέον ρεύμα και έτσι ενσωματώνει 6-pin PCI-E connector. Υποστηρίζονται οι τεχνολογίες 3D Vision, CUDA, DirectX 12, PhysX, TXAA, FXAA, Adaptive VSync και NVIDIA Surround.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC