Νέα οθόνη υψηλής ευκρίνειας από τη Sharp

Νέα οθόνη υψηλής ευκρίνειας από τη Sharp
 
Η Sharp ξεκίνησε την παραγωγή των νέων LCD panels σε τρεις από τις μονάδες παραγωγής της. Πρωτότυπα της νέας οθόνης είχε παρουσιάσει στην έκθεση CEATEC στην Ιαπωνία.

Η νέα αυτή οθόνη θα έχει ανάλυση Full HD 1920×1080 και μέγεθος 5 ιντσών. Λόγω αυτών των δυο χαρακτηριστικών τους η πυκνότητα εικονοστοιχείων της θα είναι αρκετά υψηλή, στα 443 PPI, γεγονός που θα εκτοξεύει την ευκρίνεια της στα ύψη.

Συγκριτικά, η οθόνη του iPhone διαθέτει πυκνότητα 325 PPI ενώ του Galaxy S3 306 PPI. Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ξεχωρίσει λεπτομέρειες πάνω από τα 300 PPI, η Sharp όμως υποστηρίζει πως η υψηλότερη πυκνότητα θα βοηθά στην παρατήρηση λεπτομερειών από απόσταση.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_916.jpeg?w=1110

Με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτήν την περίοδο η ιαπωνική εταιρεία, η οποία σκοπεύει να προβεί σε απολύσεις προσωπικού και πώληση, η προώθηση αυτής της τεχνολογίας αναμένεται να βοηθήσει την Sharp να ανακάμψει.

Η μαζική παραγωγή της νέας οθόνης αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο μήνα ενώ δεν είναι γνωστό ακόμα πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και ποιες συσκευές θα τις χρησιμοποιούν.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1010.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_117.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC