Νέα πιο γρήγορη γενιά του Thunderbolt από την Intel

Νέα πιο γρήγορη γενιά του Thunderbolt από την Intel
 
H Intel παρουσίασε στο συνέδριο NAB τη νέα έκδοση της τεχνολογίας Thunderbolt, που υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων, που θα αγγίζουν έως και 20Gbps.

Η πρώτη εμφάνιση του Thunderbolt έγινε το 2011 και είχε σαν στόχο του να ανταγωνιστεί το USB 3.0, κάνοντας την εμφάνισή του στους MacBook φορητούς υπολογιστές της Apple.

Σύμφωνα με την ίδια της εταιρία, η νέα έκδοση θα μπορεί να υποστηρίξει τόσο μεγάλες ταχύτητες που θα είναι δυνατή τη αναπαραγωγή αρχείων βίντεο με ανάλυση 4K ταυτόχρονα με την αποστολή του ίδιου αρχείου σε άλλες συσκευές αποθήκευσης. Επίσης, η Intel τονίζει πως η νέα έκδοση θα είναι συμβατή με την προηγούμενη γενιά καλωδίων ενώ η κυκλοφορία του υπολογίζεται μέσα στο 2014.

Μάλιστα, η εταιρία κοινοποίησε τα σχέδια της για περαιτέρω ανάπτυξη του Thunderbolt, με τις ταχύτητες μεταφοράς να είναι έως και 5 φορές πιο γρήγορες από τα σημερινά δεδομένα, αγγίζοντας τα 50Gbps μέσα στο 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC