Νεαρός έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ επισκεύαζε υπολογιστή

Νεαρός έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ επισκεύαζε υπολογιστή
 
Όσοι δεν ξέρουν πολλά από ηλεκτρονικές συσκευές συχνά υποθέτουν πως εφόσον αποσυνδέσουν την παροχή ρεύματος από κάποια συσκευή, αυτή γίνεται ασφαλής για κάθε είδους εργασία. Αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε και ένας έφηβος από το Shawnee του Kansas όταν «άνοιξε» τον οικογενειακό υπολογιστή προκειμένου να τον επισκευάσει.

Ο υπολογιστής είχε αποσυνδεθεί από την πρίζα, αλλά ο νεαρός φαίνεται πως έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι KCTV-5, η αυτοψία αποκάλυψε ηλεκτρικά εγκαύματα στο σώμα του εφήβου, ο οποίος παραμένει ανώνυμος. Εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ατύχημα συνέβη όταν επιχείρησε να αποκτήσει πρόσβαση στο τροφοδοτικό του υπολογιστή. Δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί όλες οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση, ενώ είναι άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα ο υπολογιστής ήταν απενεργοποιημένος.

Παρά το γεγονός πως αρκετοί έφηβοι θεωρούν πως έχουν τις απαραίτητες τεχνολογικές γνώσεις για την κατασκευή και επισκευή ενός υπολογιστή, ειδικοί επιμένουν πως θα πρέπει να εξετάζουν κατά πόσο το εγχείρημα αξίζει τον κόπο, ιδίως όταν η τιμή των ανταλλακτικών τους είναι μπορεί να αρκετά χαμηλή.

«Είναι ένα τροφοδοτικό των 20 δολαρίων» δήλωσε ο ειδικός επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών Dave Bradshaw στο KCTV-5. «Γιατί να το ανοίγετε; Έτσι παίρνετε την ζωή σας στα χέρια σας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC