Νέο data center για το Facebook

Νέο data center για το Facebook
 

Το νέο data center του Facebook εγκαινίασε ο Mark Zuckerberg στo Forest City της Βόρειας Καρολίνα. Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε, οι servers που βρίσκονται εκεί είναι σχεδιασμένοι με βάση τις προδιαγραφές του open compute.

Πρόκειται για ένα project του Facebook το οποίο εξασφαλίζει 38% μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε ό,τι αφορά την χρήση ενέργειας σε συνδυασμό με 24% επιπλέον οικονομία.

Πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σημαντικό καθώς τα data center του Facebook καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια ακόμη και από τα αντίστοιχα του Google.

Τα κλιματιστικά μηχανήματα της μονάδας θα βρίσκονται εγκατεστημένα σε εξωτερικούς χώρους και θα είναι βελτιστοποιημένα για τον καιρό της περιοχής που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα υγρασίας. Μάλιστα υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία και μίας δεύτερης αντίστοιχης εγκατάσταση στην ίδια περιοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC