Νέο κακόβουλο λογισμικό στους Mac

Νέο κακόβουλο λογισμικό στους Mac
 
Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο θόρυβος με το trojan Flashback και απ’ ό,τι μαθαίνουμε μια ακόμη κακόβουλη εφαρμογή κάνει θραύση στους υπολογιστές της Apple. Πρόκειται για το το Troj/DocOSXDr-A το οποίο αποτελεί παραλλαγή του Backdoor.OSX.SabPub.a και εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφαλείας των αρχείων Word.

Σε αντίθεση όμως με το Backdoor.OSX.SabPub.a δεν στηρίζεται στα προβλήματα που παρουσιάζουν παλιότερες εκδόσεις Java πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες Mac δεν πρόκειται να προστατευθούν απλώς εγκαθιστώντας την τελευταία έκδοση Java.

Ευτυχώς όμως, σε αντίθεση με το Flashback και το Backdoor.OSX.SabPub.a το Troj/DocOSXDr-A δεν εγκαθίσταται με την απλή επίσκεψη κάποιας ιστοσελίδας. Αντιθέτως πρέπει ο χρήστης να κατεβάσει και να προσπαθήσει να ανοίξει κάποιο αρχείο του Word.

Αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι κάτοχοι Microsoft Office 2004 και Microsoft Office 2008 για Mac οι οποίοι δεν έχουν κάνει τα σχετικά update. Οι μεταγενέστερες εκδόσεις του Office δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC