Νέο κβαντικό τσιπ υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια

Νέο κβαντικό τσιπ υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια
 
Στη δημιουργία ενός καινούργιου και πολλά υποσχόμενου κβαντικού τσιπ προχώρησε μία διεθνής ερευνητική ομάδα.

Το ολοκληρωμένο κύκλωμα, που ανοίγει τον δρόμο για απολύτως ασφαλείς επικοινωνίες στα κινητά τηλέφωνα και για πολύ γρήγορους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αναμένεται να κάνεις τις ηλεκτρονικές συσκευές απόλυτα ασφαλείς έναντι στις πιθανές απειλές των χάκερ.

Οι επιστήμονες με επικεφαλής ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, σύμφωνα με τους Financial Times, εκτιμούν ότι το νέο τσιπ θα έχει θετικά αποτελέσματα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές των χρηστών με τράπεζες και γενικότερα στο ηλεκτρονικό εμπόδιο. Το νέο κβαντικό τσιπ είναι κατασκευασμένο από πυρίτιο, χρησιμοποιεί το φως και είναι χιλιάδες φορές μικρότερο από τα υπάρχοντα τσιπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές θεωρούν εφικτή τη μαζική παραγωγή και αξιοποίησή του σε εμπορικά προϊόντα.
Η κβαντική τεχνολογία αποτελεί ένα παλαιό όνειρο στο πεδίο της πληροφορικής και, κατά καιρούς, ανακοινώνονται νέοι πρόοδοι σε αυτό τον τομέα.

Ο καθηγητής φυσικής Τζέρεμι Ο΄Μπράιαν του πανεπιστημίου του Μπρίστολ δήλωσε ότι οι κβαντικοί επεξεργαστές θα ήταν δυνατό να ενσωματωθούν στα συμβατικά μικροηλεκτρονικά κυκλώματα το πολύ μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε έτη.

Αντίθετα με τα συμβατικά τσιπ πυριτίου που δουλεύουν μέσω «χειραγώγησης» του ηλεκτρικού ρεύματος που τα διατρέχει, τα κβαντικά τσιπ «χειραγωγούν» τα σωματίδια του φωτός, τα φωτόνια, για να εκτελέσουν τους υπολογισμούς τους. Ένα τσιπ με 100 φωτόνια θεωρητικά θα μπορούσε να λύσει τρισεκατομμύρια εξισώσεις ταυτόχρονα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC