Νέο πρόστιμο αντιμετωπίζει η Microsoft από την ΕΕ

Νέο πρόστιμο αντιμετωπίζει η Microsoft από την ΕΕ

Η Microsoft βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα αντιμονοπωλιακή έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το ότι δεν έχει κατορθώσει να προσφέρει στους καταναλωτές την ελευθερία της επιλογής browser, σύμφωνα με τους όρους της προηγούμενης ρύθμισης.

 

Ο επίτροπος της ΕΕ Joaquin Almunia είπει πως υπάρχουν καταγγελίες στις ρυθμιστικές αρχές, πως η Microsoft μπορεί να έχει παραπλανήσει την ΕΕ σχετικά με τη λειτουργία της οθόνης επιλογής browser εκ μέρους των χρηστών, στα Windows και να μην έχει τηρήσει τη σχετική συμφωνία.

 

Η εταιρεία είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 1,68 δισ. ευρώ για μονοπωλιακές πρακτικές, περίπου πριν μια δεκαετία, ενώ το 2009 υπηρξε συμφωνία σχετικά με το να υπάρχει μια οθόνη επιλογής εκ μέρους του χρήστη για το ποιον browser θα χρησιμοποιήσει στα Windows, μεταξύ των Internet Εxplorer 8, Firefox, Chrome, Opera και Safari.

 

Το πρόστιμο, θα μπορούσε να φτάσει το 10% του ετήσιου τζίρου της εταιρείας, εφόσον αποδειχθεί ότι καταπατήθηκαν οι όροι της προηγούμενης συμφωνίας.

 

Aπό την πλευρά της Microsoft, εξέφρασαν “βαθιά λύπη” (!) για το λάθος που προέκυψε, αφού σε περίπου 28 εκατομμύρια υπολογιστές με την έκδοση Windows 7 Service Pack 1 δεν είναι διαθέσιμη η προαναφερθείσα οθόνη επιλογής. Πρόσθεσαν δε, πως πρόκειται για ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο θα λυθεί άμεσα.

 

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC