Νέος ιός μπορεί να χτυπήσει μέχρι και 500 εκατομμύρια υπολογιστές!

Νέος ιός μπορεί να χτυπήσει μέχρι και 500 εκατομμύρια υπολογιστές!

Ένας νέος ιός, που μπορεί να χτυπήσει μέχρι και μισό δισεκατομμύριο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έχει κάνει τους ειδικούς για θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο να έχουν… κρασάρει!

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το BBC, ο νέος ιός είναι επί της ουσίας ένα bug και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κακόβουλους ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση εξ αποστάσεως στον υπολογιστή σας, να πλήξουν σέρβερς και φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Το bug που οι ειδικοί το ονόμασας Shellshock εντοπίστηκε σε τμήμα του λογισμικού Bash (Bourne-Again SHell), το οποίο περιέχεται σε πολλά συστήματα που «τρέχουν» Linux, καθώς και το λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές Mac της Apple.

Οι ειδικοί συστήνουν στους χρήστες να ελέγχουν για ενημερώσεις τους ιστότοπους του κατασκευαστή του λογισμικού που χρησιμοποιούν, ιδίως όσοι διαθέτουν ρούτερ ευρυζωνικών συνδέσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC