Ο χωρισμός περνάει από… το Facebook

Ο χωρισμός περνάει από… το Facebook
 
To 88% των χρηστών του Facebook που χώρισαν μέσα στους προηγούμενους δώδεκα μήνες χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο ώστε να κατασκοπεύουν τους πρώην τους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η μελέτη της Veronika Lukacs, φοιτήτριας στο Western University.

Η Victoria ήθελε να δει κατά πόσον η απόγνωση ενός χωρισμού μπορεί να συσχετιστεί με τη χρήση του Facebook. Τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικά καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των χωρισμένων χρηστών, σε ποσοστό 88% καταφεύγουν στο stalking και σε τεχνικές εξόρυξης δεδομένων προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις των πρώην σχέσεών τους.

Το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως στην περίπτωση που τους διαγράψει η πρώην σχέση τους, τότε χρησιμοποιούν το προφίλ ενός κοινού τους φίλου προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις τους. Άλλοι παραδέχονται πως, γνωρίζοντας τον κωδικό, μπαίνουν στο προφίλ των πρώην τους και ψάχνουν τα μηνύματα τους για να βρουν πληροφορίες για τυχόν νέες σχέσεις ή φλερτ.

Σύμφωνα με τη Victoria όλα αυτά μπορούν να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για την ψυχολογία τους αφού όσο περισσότερο κατασκοπεύουν, τόσο αυξάνονται τα επίπεδα στρες στον οργανισμό τους.

Τέλος, σχεδόν το 75% έχουν προσπαθήσει να βρουν πληροφορίες για τη νέα σχέση των πρώην τους μέσω του προφίλ τους στο Facebook ενώ το 64% παραδέχτηκαν πως μετά τον χωρισμό διάβαζαν τα μηνύματά τους στο κοινωνικό δίκτυο προκειμένου να εντοπίσουν τους λόγους που οδήγησαν στο χωρισμό. Αξιοσημείωτο είναι πως το 48% των χωρισμένων παραμένουν φίλοι με τους πρώην τους, έστω και μέσω Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC