Ο έλεγχος συσκευών είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας

Ο έλεγχος συσκευών είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας
 
Τον έλεγχο κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών υπόσχεται να φέρει κυριολεκτικά στο χέρι μας ένα gadget που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και το πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ.

Η συσκευή τοποθετείται στον καρπό του χεριού σαν ρολόι. Πρόκειται για έναν αισθητήρα ο οποίος αναγνωρίζει κάθε κίνηση του χεριού την οποία μετατρέπει σε ανάλογη εντολή προς κάθε συσκευή. Έτσι για παράδειγμα, σηκώνοντας τον αντίχειρα μπορούμε να απαντήσουμε σε μια κλίση του κινητού.

Με μια πρώτη ματιά, θυμίζει τα χειριστήρια πετρελαιομηχανών που μεταφέρουν τις κινήσεις μας στην οθόνη. Ωστόσο, το συγκεκριμένο gadget, διαφέρει καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός σπιτιού και αυτό διότι δεν βασίζεται σε σταθερούς εξωτερικούς αισθητήρες.

Η συσκευή συνδέεται ασύρματα με τη συσκευή που ελέγχει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή του κωδικού PIN σε ΑΤΜ και μηχανήματα πληρωμής με τραπεζική κάρτα, ενώ ο χρήστης θα έχει κρυμμένα τα χέρια στην τσέπη του. Αυτό θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη ασφάλεια για τις συναλλαγές.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_948.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1027.jpeg?w=1110

Μάλιστα, ένα από τα προτερήματα που έχει σε σχέση με ανάλογες συσκευές που βασίζονται σε γάντια, είναι ότι αφήνει ελεύθερα τα χέρια.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1117.jpeg?w=1110

«Σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς κάθε κίνηση ή χειρονομία των δαχτύλων για να αλληλεπιδράς με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές και όχι μόνο οικιακής χρήσης. Είναι κάτι περισσότερο από ένα τηλεχειριστήριο, στο μέλλον κάθε ένας θα έχει έναν αισθητήρα-καρπού για να ελέγχει κάθε gadget», δηλώνει ο Olivier, καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιουκάστλ, που ασχολείται με την αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1214.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC