Ο Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης του Twitter, έδωσε τον ορισμό του για την «ελευθερία του λόγου»

Ο Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης του Twitter, έδωσε τον ορισμό του για την «ελευθερία του λόγου»

Ο Έλον Μασκ ισχυρίστηκε ότι αγοράζει το Twitter για να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου. Τι εννοεί όμως ο Μασκ με τον όρο «ελευθερία του λόγου»; Ο Μασκ έδωσε μια κάπως αόριστη απάντηση σε ένα tweet την Τρίτη, μία ημέρα μετά τη σύναψη συμφωνίας για την αγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. (Η πώληση στον Musk εκκρεμεί και χρειάζεται έγκριση μετόχου για να ολοκληρωθεί.)

Η δήλωση του Μασκ, την οποία έκανε το “καρφιτσωμένο” tweet στο προφίλ του στο Twitter, ανέφερε τα εξής:

Με τον όρο «ελευθερία του λόγου», εννοώ απλώς αυτό που ταιριάζει με το νόμο. Είμαι κατά της λογοκρισίας που υπερβαίνει κατά πολύ το νόμο.

Εάν οι άνθρωποι θέλουν λιγότερη ελευθερία του λόγου, θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμους για το σκοπό αυτό. Επομένως, η υπέρβαση του νόμου είναι αντίθετη με τη βούληση του λαού.

 

Ο Μασκ διαφημίζει το Truth Social του Τραμπ

Σε άλλο tweet μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, ο Μασκ έγραψε ότι «η Truth Social κερδίζει αυτήν τη στιγμή το Twitter και το TikTok στο Apple Store», αναφερόμενος στο εγχείρημα κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ που υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε ως καταφύγιο για την ελευθερία του λόγου, αλλά έχει αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα.

Σε ένα επόμενο tweet, ο Musk έγραψε ότι το Truth Social «υπάρχει επειδή το Twitter λογοκρίνει την ελευθερία του λόγου». Ο Τραμπ ξεκίνησε το Truth Social αφού αποκλείστηκε από το Twitter για υποκίνηση βίας. Ο Τραμπ μήνυσε επίσης τόσο το Twitter όσο και το Facebook επειδή τον απαγόρευσαν, αλλά δεν φαίνεται πιθανό να κερδίσει αυτή την υπόθεση.

Ο Μασκ άσκησε το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου το 2018 ισχυριζόμενος ότι ένας δύτης που βοήθησε στη διάσωση αγοριών που είχαν παγιδευτεί σε μια σπηλιά της Ταϊλάνδης ήταν «παιδί-παιδί». Ο Musk υποβλήθηκε σε μήνυση, αλλά το δικαστήριο τον έκρινε ότι δεν ευθύνεται για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Μασκ έδωσε ένα παράδειγμα αυτού που θεωρεί λογοκρισία την Τρίτη, γράφοντας ότι «η αναστολή του λογαριασμού Twitter ενός μεγάλου ειδησεογραφικού οργανισμού για δημοσίευση μιας αληθινής ιστορίας ήταν προφανώς απίστευτα ακατάλληλη».

Όπως σημείωσε η Washington Post την Τετάρτη, ο Μασκ αναφερόταν σε ένα περιστατικό τον Οκτώβριο του 2020 στο οποίο «το Twitter απέκλεισε προσωρινά μια ιστορία της New York Post σχετικά με τον γιο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, η οποία είπε ότι παραβίαζε μια πολιτική κατά της δημοσίευσης παραβιασμένου υλικού.

Η εταιρεία δεν ανέστειλε την ολόκληρο το ειδησεογραφικό ίδρυμα, αλλά τον εμπόδισε να κάνει tweet για κάποιο χρονικό διάστημα». Σε αυτήν την περίπτωση, το Twitter άλλαξε γρήγορα την πολιτική του για την κοινή χρήση χακαρισμένου υλικού, αφού δέχθηκε κριτική για τον αποκλεισμό συνδέσμων στην ιστορία της New York Post, οπότε η κριτική του Μασκ αναφέρθηκε σε μια πολιτική που δεν υπάρχει πλέον.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC