Ο Γαλαξίας μας σε πορεία σύγκρουσης με την Ανδρομέδα

Ο Γαλαξίας μας σε πορεία σύγκρουσης με την Ανδρομέδα
 

Σε πορεία σύγκρουσης με τον γαλαξία της Ανδρομέδας βρίσκεται ο Γαλαξίας μας αλλά, παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Όπως μας ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό κάνοντας χρήση του τηλεσκοπίου Hubble, η σύγκρουση θα αργήσει αρκετά. Συγκεκριμένα θα γίνει σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια. Οπότε, ό,τι και αν συμβεί, δεν πρόκειται να μας επηρεάσει.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη λόγος για τον οποίο δεν χρειάζεται να μας προβληματίζει το γεγονός. Το διάστημα που υπάρχει ανάμεσα στα αστέρια ενός γαλαξία είναι τόσο ασύλληπτα μεγάλο ώστε, ακόμα και σε μία τέτοια διαγαλαξιακή σύγκρουση, η πιθανότητα να προσκρούσει το ένα στο άλλο είναι σχεδόν μηδενική.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC