Ο «πόλεμος» των mobile λειτουργικών

Ο «πόλεμος» των mobile λειτουργικών
 
Τελικά ο πόλεμος των mobile λειτουργικών αναμένεται να είναι έντονος το διάστημα που ακολουθεί. Από τη μια έχουμε τη μάχη μεταξύ Android και iOS με το Windows Phone να θέλει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι.

Από την άλλη έχουμε τα ανερχόμενα λειτουργικά. Το CyanogenMod το οποίο δείχνει να μην θέλει να ακολουθήσει την πορεία του Android αλλά να αναπτυχθεί αυτόνομα, το Boot2Gecko της Mozilla και φυσικά το Tizen!

Από τα τρία τελευταία, τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό συγκεντρώνει το Tizen. Ήδη κυκλοφόρησε η έκδοση 1.0 Larkspur SDK, παρουσιάστηκε μια πρωτότυπη συσκευή από την Samsung και είχαμε ανακοίνωση από της Sprint ότι θα διαθέσει κάποιο μοντέλο με το λειτουργικό αυτό.

Τώρα, ήρθε η σειρά της εγκατάστασης του Tizen στο Samsung Galaxy S II HD LTE. Σε πρόσφατο συνέδριο ο υπεύθυνος της τεχνικής ομάδας του Tizen έδειξε ότι το λειτουργικό τρέχει στη συγκεκριμένη συσκευή χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το αν αυτό σημαίνει ότι το Tizen θα μπορεί να τρέξει και σε άλλες συσκευές Android είναι ακόμη άγνωστο αν και θεωρείται πολύ πιθανό. Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο τομέα είναι βέβαιο ότι θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC